Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 7. 2022

Južnoafriška post-metal zasedba Constellatia objavlja najnovejši video za komad Empyrean. Skladba predstavlja zadnje poglavje vizualizacije albuma The Language Of Limbs, ki je izšel leta 2020 pri založbi Season Of Mist.

16. 6. 2022

Južnoafriška post-metal zasedba Constellatia je objavila videospot za komad The Garden. Ta se nahaja na aktualni izdaji The Language Of Limbs, od izida katere bosta v teh dneh minili dve leti.

Avtorica: Tina Urek
18. 1. 2022

Slovenski cinematic post-rock dvojec Shadow Universe je objavil vizualizer za pesem Hymn for the Giants. Gre za skladbo s prihajajočega celovečernega albuma Subtle Realms, Subtle Worlds, ki bo izšel 11. marca 2022 preko Monotreme Records. Seznam pesmi:

Organism
Don’t Look At It And You’ll See It
Hymn For The Giants
Losing Home
Antares Goes Supernova
Season Of Eternal Maze

21. 12. 2021

Alternativna ameriška skupina Ghost In The Machine (GITM) je objavila besedilni video za pesem Unstoppable (Bloody Cleats Mix), glavni singel s prihajajočega albuma Journey To The Otherwise, ki bo izšel 11. januarja pri založbi Sliptrick Records.

10. 12. 2021

Simfonični power metalci Chronosfear iz Itaije so razkrili naslovnico in tracklisto svojega novega albuma z naslovom The Astral Gates Pt. 1 - A Secret Revealed, ki bo izšel v začetku leta 2022 pri Elevate Records. Ta album je prvi del koncepta, ki temelji na kratki zgodbi, ki jo je napisal basist Xavier Rota. Tracklista je naslednja:

2101: Ruins Of Our World – Prologue
Faithless Times
For A New Tomorrow
The Astral Gates
Under This Bleeding Sky
Paralyzed – Interlude I
Beyond
Fragments
Code Red – Interlude II
Eyes Of The Wolf
The Fortress Tower
The World I Left Behind

8. 12. 2021

Grški Necromantia bodo izdali prvo, kompletno in uradno biografijo banda, ki bo predstavila 32 let bandove zgodovine in neznanih zgodb. Knjiga z naslovom The Serpent and the Pentagram: The Official Necromantia Chronicles bo izšla spomladi 2022, njena avtorja pa sta soustanovitelj banda The Magus in Arish Shock, sicer avtor knjige Rites of the Abyss, ki je vse zgodbe ustrezno združil in uredil. Knjigo bo dopolnil 7'' EP z zelo redkim in do danes neizdanim posnetkom iz zgodnjega obdobja delovanja skupine. Še več informacij in podrobnosti v zvezi z naročilom preko Pagan Records bo znanih kmalu. 

12. 11. 2021

Poljski tehnični death metalci Dormant Ordeal bodo 3. decembra preko Selfmadegod Records izdali svoj 3. album z naslovom The Grand Scheme Of Things. Tracklista:

At The Garden’s Gates
Poetry Doesn’t Work On Whores
Bright Constellations
Here Be Dragons
Letters To Mr. Smith
Let The Light In
Sides Of Defence
The Borders of Our Language Are Not The Borders of Our World

2. 11. 2021

Vader, ki prihajajo 17. decembra v ljubljanski Orto Bar v okviru turneje De Profundis XXV Album Reedition, bodo s seboj pripeljali 2 zasedbi, in sicer Reject The Sickness in Mara.

28. 1. 2021

Death metalci Saprobiontic bodo 19. februarja pri MDD Records izdali album Apocalyptic Retribution. Pred nekaj dnevi so že izdali prvi komad Biological Invaders, ki bo na ploščku poleg sledečih:

Fires Of Judgement
Biological Invaders
Curtain Of Truth
Apocalyptic Conflagration
Nemesis Of The World
Eschaton
Language Of A Lost Empire
Pathogen-Induced Insanity
Steps Of Retribution 
Dead Certainty

Avtorica: Tina Urek
24. 1. 2020

Južnoafriška post-black metal/blackgaze zasedba Constellatia je podpisala za založbo Season Of Mist, pri kateri bo ponovno izšel njen aktualni debitantski album The Language Of Limbs. Četverica iz Cape Towna na ogled ponuja tudi svež besedilni video za otvoritveno skladbo All Nights Belong To You.

The Language Of Limbs prinaša naslednje skladbe:
All Nights Belong To You
In Acclamation
Empyrean
The Garden

24. 5. 2019

Ameriška eksperimentalna doom/black/ambient zasedba Tovarish je objavila napovednik za prihajajoči album If The War Comes Tomorrow, ki bo izšel 5. julija pri založbi Argonauta Records. V skladbah In The Language Of Firepower in The Year Without Summer na vokalu gostuje tudi Jamie Myers (Sabbath Assembly).

11. 1. 2019

Danska epic heavy/doom metal zasedba Altar Of Oblivion bo 26. aprila pri založbi Shadow Kingdom Records izdala težko pričakovani tretji studijski album The Seven Spirits. Tukaj lahko za pokušino že prisluhnete tudi naslovni skladbi prihajajočega albuma.

The Seven Spirits prinaša naslednje skladbe:
Created In The Fires Of Holiness
No One Left
Gathering At The Wake
The Seven Spirits
Language Of The Dead
Solemn Messiah
Grand Gesture Of Defiance

13. 9. 2011
Decapitated, Aborted, Decrepit Birth, Cyanide Serenity in Archspire se novembra odpravljajo na enomesečno evropsko turnejo imenovano The Decimation Of Europe Tour, v okviru katere so bodo 28.11. ustavili tudi v Menzi Pri Koritu na Metelkovi. /B.B./

15. 6. 2010
Dirty Skunks spročajo: "Samo še danes sprejemamo rezervacije za sredin metalcore spektakel legendarnih Bleeding Through v Gala hali. Kot domači predskupini bosta nastopili In The Crossfire in The Language Of Thought Hypothesis. Rezervirate lahko preko obrazca na www.dirtyskunks.org. Cena vstopnice z rezervacijo je 18€, brez pa 22€. Vstopnice se bo začelo prodajati ob 20h, sam koncert pa se bo začel ob 21:00 in končal ob polnoči! Naj še kot zanimivost povemo, da je Bleeding Through klaviaturistka Marta dobila na Golden Gods Awards naziv ''Hottest chick in Metal"! Zagotovo nekaj za videti! Se vidmo v moshpitu!"
Razpored:
20:00 vrata
21:00 THE LANGUAGE OF THOUGHT HYPOTHESIS
22:00 IN THE CROSSFIRE
23:00 BLEEDING THROUGH

17. 5. 2010
Dirty Skunks spročajo: "Samo še danes sprejemamo rezervacije za torkov stoner/progresivni postmetal koncert skupin Nahemah, Igut, The Language of Thought Hypothesis in Dead Dildo Drome (člani God Scard, Loth in Leaf-Fat). Rezervirate lahko preko obrazca na www.dirtyskunks.org. Cena vstopnice z rezervacijo je 12€, brez rezervacije pa 15€. Vstopnice se bo začelo prodajati ob 19h, sam koncert pa se bo začel ob 20:00 in končal okoli polnoči! Če so vam bili pred kratkim všeč koncerti Tombs, Ancestors, Mouth of the Architect in Wolves in the Throne Room, bi vam utegnilo biti tudi to!"

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška